Sande, ditt nye hjemsted

Sande kjennetegnes av store skogsområder og bølgende kulturlandskap langs en lang kystlinje og en spennende skjærgård. Det er kort avstand til vestfoldbyene, til Drammen og til Oslo, og bare 50 minutter fra Torp Sandefjord lufthavn. Dette har har gjort Sande til en populært pendlersted. Sande har et rikt kulturliv med cirka 100 lag og foreninger tilpasset alle aldersgrupper. Sande tilhører Holmestrand kommune, en kommune i stadig vekst. 

Meningsfull fritid for alle

Når du flytter til Nordre Jarlsberg Brygge får du tilgang til et rikt og variert fritidstilbud gjennom natur, lag og foreninger. Kyststien i Sande går gjennom boligområdet, langs sjø og fjære, gjennom skog og bebyggelse, med fine og lune sitteplasser underveis.

Badestranda og badeparken ligger like inntil Utsikten og byr på 95 meter sandstrand, flytebrygge og stupetårn. Badeparken er på  rundt seks dekar. Området har flere flotte badeplasser, også på øyene ute i Sandebukta. Sande Golfbane er bare fem minutter unna og byr på ni hull og egen driving range. Tennisbanene ligger ti minutters gange unna. I Svelvik er det innendørs tennishall.

Skiløypene i Østskauen byr på milevis av oppkjørte løyper bare ti minutter med bil hjemmefra. Vestskauen har lysløype helt til Konnerud i Drammen. Sportsfiskere trives like godt i de nærliggende skogsvannene (husk fiskekort) som på bryggekanten eller i skjærgården.

Sentralt nok for den som vil bo ved vannet

Hvis du jobber i Oslo, får du rundt tre kvarter til jobben. Etter jobben har du to minutter til båten eller badestranden. Jobber du i Drammen, snakker vi om et drøyt kvarter hver vei. Til Horten 20 minutter. Det er nesten ingen ting. Er du opptatt av naturen, sjøen og skjærgården, kan du knapt bo mer sentralt enn her. 

Med tog fra Sande:

13 min til Drammen | 27 min til Asker | 39 min til Lysaker | 47 min til Nationaltheatret | 50 min til Oslo S | 1t 25 min til Oslo lufthavn Gardermoen

Med bil:

15 min til Drammen | 25 min til Asker | 45 min til Oslo

I tillegg er det 41 bussavganger i døgnet fra holdeplassen ved Nordre Jarlsberg Brygge.

Skjærgårdsparadiset

Kanskje er det nettopp sjøen, båtlivet og skjærgården som har vært tungen på vektskålen for mange av dem som har flyttet til Nordre Jarlsberg Brygge.

Vestfoldskjærgården er blant de flotteste i landet, og Sande har faktisk fylkets lengste kyststripe. Med en rask motorbåt er både Tønsberg, Tjøme og Hankø bare en drøy time unna. Men du behøver bare noen minutter i båten før de første idylliske øyene og ankerplassene dukker opp ytterst i Sandebukta.

Her ligger naturperlene på rekke og rad. De vakre øyene Bjerkøya, Killingholmen, Gåserumpa, Kommersøya og Langøya er vel verdt et besøk. Her finner du lune viker og myke sandstrender, men også hardt vær og frådende sjø.

Turløyper

Sande har flust av gode turstier og skiløyper, både i øst og i vest. 
Vestskogen er et fantastisk område, med flere turmål og topper som byr på flott utsikt.

Ikke nok med det, men det er flere kilometer med skiløyper, som Holmestrand kommune har ansvar for å kjøre opp. Dette er et område som besøkes av mange og er i særklasse, spesielt siden det er det mest snøsikre området i Drammen og Vestfold.

Parkeringsplasser med enkleste adkomst er ved Suluvann og Blindevann på Østskauen og ved Kalmoseter og Fjellskar på Vestskauen. Det er bompenger på skogsbilveiene.

Meld din interesse

    *E-postadressen lagres i en egen database. Den deles ikke med andre og slettes når abonnementet sies opp.
Baater i Sandebukta paa kveldstid

Hagebyen

Hagebyen er drømmestedet å vokse opp i, rett ved sjøen. Trygg gangavstand til skole, barnehage, lekeplasser, idrettsanlegg og vakker natur. Dette legger grunnlaget for en fantastisk oppvekst med kvaliteter som man drømmer om og forbinder med ferie og fritid.

Hagebyen Utvikling AS, som eies av Nordre Jarlsberg Brygge AS og Trysilhus Partner AS, har familievennlige, smarte og prisgunstige rekkehusleiligheter i tilknytning til den eksisterende bebyggelsen på Utsikten på Nordre Jarlsberg Brygge.

Boligene ligger kun et steinkast unna de sjønære områdene på Nordre Jarlsberg Brygge, med sine kvaliteter som sandstrand, svaberg, lekeplass, brygge og småbåthavn. 

Se priser og mer informasjon 

Jente sitter på en rund huske på lekeplassen foran hvite rekkehus.

Ungdomsskolen

Skolen er bygget i 1963, men har gjennomgått flere ombygginger, senest i 2010.

Sande ungdomsskole hadde i skoleåret 2012/13, 352 elever fordelt på fire klasser på 10. trinn, fire klasser på 9. trinn, fem klasser på 8. trinn og fem elever på Ung Unik.

Sande videregående skole

Skolen ligger i Skafjellåsen og har 490 elever fordelt på syv utdanningsprogram. Sande vgs er kjent for å ha et godt miljø og skårer godt på ulike faktorer i elevundersøkelsen.

Like i nærheten av skolen ligger Sandehallen med sitt flotte uteområde som består av både kunstgressbane og lysløype. Skolens elever benytter anlegget daglig til idrettsaktiviteter. Skolen har bygd opp gode kontakter med næringslivet. Elevene på yrkesfag får i faget «Prosjekt til fordypning» praksis ved forskjellige arbeidsplasser.

Sande stasjon

Totalt er det 22 togavganger i døgnet i hver retning fra Sande. Fra Nordre Jarlsberg Brygge tar det fem minutter med bil til stasjonen som både har bil- og sykkelparkering. Ønsker du å kjøre kollektivt kan du reise med buss fra Nordre Jarlsberg Brygge til Sande stasjon.

Med tog fra Sande:

  • 13 min til Drammen
  • 27 min til Asker
  • 39 min til Lysaker
  • 47 min til Nationaltheatret
  • 50 min til Oslo S
  • 1t 25 min til Oslo lufthavn Gardermoen

Sande golfbane

Sande Golfklubb ble stiftet 20. november 1998. Året etter åpnet klubbens bane med seks hull. I 2005 åpnet tre nye hull og banen har siden vært en 9-hullsbane. Høsten 2009 åpnet fire nye hull på vestsiden av Sandeelva (Bremsa), mens fire gamle hull på østsiden ble nedlagt. Samtidig ble en ny drivingrange åpnet på vestsiden av elva. De nye hullene var midlertidige første året.

I løpet av 2010 ble den endelig utforming av 9-hullsbanen, samt treningsområdet, ferdigstilt. Flere slag slås over Rudsbekken og Sandeelva (Bremsa), med en ekstra spenning og utfordring. Det er bygd to bruer over Bremsa i løpet av denne baneombyggingen.