Sande, din nye hjemkommune.

Sande kjennetegnes av store skogsområder og bølgende kulturlandskap langs en lang kystlinje og en spennende skjærgård. Kort avstand til vestfoldbyene, Drammen og Oslo, og bare 50 minutter fra Torp Sandefjord lufthavn, har gjort Sande til en populær pendlerkommune. Kommunen har et rikt kulturliv med ca 100 lag og foreninger tilpasser alle aldersgrupper. Skoler, barnehager og omsorgstjeneste er satsingsområder for kommunen, som har nærmere 9000 innbyggere og er i stadig vekst

Meningsfull fritid for alle

Når du flytter til Nordre Jarlsberg Brygge får du tilgang til et rikt og variert fritidstilbud gjennom natur, lag og foreninger. Kyststien i Sande går gjennom boligområdet, langs sjø og fjære, gjennom skog og bebyggelse med fine og lune sitteplasser underveis.

Badestranda og badeparken ligger like inntil Utsikten og byr på 95 meter sandstrand, flytebrygge og stupetårn. Badeparken er på ca 6 dekar. Området har flere flotte badeplasser, ikke minst på øyene ute i bukta. Sande Golfbane, bare 5 minutter unna, byr på 9 hull og egen driving range. Tennisbanene ligger 10 minutters gange unna. I Svelvik er det innendørs tennishall.

Skiløypene i Østskauen byr på milevis av oppkjørte løyper bare 10 minutter med bil hjemmefra. Vestskauen har lysløype, er mer snøsikkert og byr på løype helt til Konnerud i Drammen. Sportsfiskere trives like godt i de nærliggende skogsvannene (husk fiskekort) som på bryggekanten eller i skjærgården.

Sentralt nok for den som vil bo ved vannet

Hvis du jobber i Oslo, får du tre kvarter eller så til jobben. Etter jobben har du to minutter til båten eller badestranden. Jobber du i Drammen, snakker vi om et kvarter hver vei. Til Horten 20 minutter. Det er nesten ingen ting. Er du opptatt av naturen, sjøen og skjærgården, kan du knapt bo mer sentralt enn her. Her ser du de tørre tallene:

Med tog fra Sande

13 min til Drammen | 27 min til Asker | 39 min til Lysaker | 47 min til Nationaltheatret | 50 min til Oslo S | 1t 25 min til Oslo lufthavn Gardermoen

Med bil

15 min til Drammen | 25 min til Asker | 45 min til Oslo

I tillegg er det 41 bussavganger i døgnet fra holdeplassen ved Nordre Jarlsberg Brygge.

Skjærgårdsparadiset

Kanskje er det nettopp sjøen, båtlivet og skjærgården som har vært tungen på vektskålen for mange av dem som har flyttet til Nordre Jarlsberg Brygge.

Vestfoldskjærgården er blant de flotteste i landet, og Sande har faktisk fylkets lengste kyststripe. Med en rask motorbåt er både Tønsberg, Tjøme og Hankø bare en drøy time unna. Men du behøver bare noen minutter i båten før de første idylliske øyene og ankerplassene dukker opp ytterst i Sandebukta.

Her ligger naturperlene på rekke og rad: De vakre øyene Bjerkøya, Killingholmen, Gåserumpa, Kommersøya og Langøya er vel verdt et besøk. Her finner du lune viker og myke sandstrender, men også hardt vær og frådende sjø.

Nyhetsbrev

*Eposten din vil kun bli brukt til nyhetsbrev via e-post. E-postadressen som benyttes er den du har oppgitt. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og vil slettes når abonnementet sies opp. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding på at den ikke er aktiv.

Hagebyen

Hagebyen er drømmestedet å vokse opp i, rett ved sjøen. Trygg gangavstand med kun få minutter til skole, barnehage, lekeplasser, idrettsanlegg og vakker natur. Dette legger grunnlaget for en fantastisk oppvekst med kvaliteter som man drømmer om og forbinder med ferie og fritid.

Hagebyen Utvikling 2 AS, som eies av Nordre Jarlsberg Brygge AS og Trysilhus Partner AS, er godt i gang med bygging av familievennlige, smarte og prisgunstige rekkehusleiligheter i tilknytning til den eksisterende bebyggelsen på Utsikten på Nordre Jarlsberg Brygge.

Boligene ligger kun et steinkast ned til de sjønære områdene på Nordre Jarlsberg Brygge, med sine kvaliteter som sandstrand, svaberg, lekeplass, brygge og småbåthavn. Hagebyen utgjør neste delområde i utviklingen av dette fantastiske stedet. 

Se priser og mer informasjon »

Turløyper

Kommunen har ansvaret for oppkjøring av løypene. Parkeringsplasser med enkleste adkomst er ved Suluvann og Blindevann på Østskauen og ved Kalmoseter og Fjellskar på Vestskauen. Det er bompenger på skogsbilveiene.

Velværesalongen

Line Hallerud, som har mer enn 20 års erfaring i bransjen, driver stedet. Hun åpnet velværesalongen i januar 2013. Her kan du ta en pause fra hverdagens stress, og unne deg en velgjørende massasje i svært fredfylte omgivelser.

Bredt utvalg

Massasje har en avspennende effekt på kroppen og gir en følelse av velvære. Sammen med soneterapi er dette revitaliserende og meget avslappende. Med ”Lines Velvære Terapi” har du enda flere valgmuligheter på Nordre Jarlsberg Brygge.

Ungdomsskolen

Skolen er bygget i 1963, men har gjennomgått flere ombygginger, senest i 2010.

Ungdomsskolen får elever fra 4 av kommunens barneskoler. I skoleåret 2012/13 har skolen 352 elever fordelt på 4 klasser på 10. trinn, 4 klasser på 9. trinn, 5 klasser på 8. trinn og 5 elever på Ung Unik.

Sande VGS

Skolen ligger i Skafjellåsen og har 490 elever fordelt på 7 utdanningsprogram. Skolen er kjent for å ha et godt miljø og skårer godt på ulike faktorer i elevundersøkelsen.

Idrettshall rett i nærheten

Like i nærheten av skolen ligger Sandehallen med sitt flotte uteområde som består av både kunstgressbane og lysløype. Skolens elever benytter anlegget daglig til idrettsaktiviteter. Skolen har bygd opp gode kontakter med næringslivet. Elevene på yrkesfag får i faget «Prosjekt til fordypning» praksis ved forskjellige arbeidsplasser.

Sande stasjon

Totalt er det 22 togavganger i døgnet i hver retning fra Sande. Fra Nordre Jarlsberg Brygge tar det 5 minutter med bil til stasjonen som både har bil- og sykkelparkering. Ønsker du å kjøre kollektivt kan du reise kollektivt med buss fra Nordre Jarlsberg Brygge til Sande stasjon.

Med tog fra Sande

  • 13 min til Drammen
  • 27 min til Asker
  • 39 min til Lysaker
  • 47 min til Nationaltheatret
  • 50 min til Oslo S
  • 1t 25 min til Oslo lufthavn Gardermoen

Sande golfbane

Sande Golfklubb ble stiftet 20. november 1998. Året etter åpnet klubbens bane med 6 hull. I 2005 åpnet 3 nye hull og banen har siden vært en 9-hullsbane. Høsten 2009 åpnet 4 nye hull på vestsiden av Sandeelva (Bremsa), mens 4 gamle hull på østsiden ble nedlagt. Samtidig ble en ny drivingrange åpnet på vestsiden av elva. De nye hullene var midlertidige første året.

Golfutfordringer

I løpet av 2010 ble den endelig utforming av 9-hullsbanen, samt treningsområdet, ferdigstilt. Flere slag slås over Rudsbekken og Sandeelva (Bremsa), med en ekstra spenning og utfordring. Det er bygd 2 bruer over Bremsa i løpet av denne baneombyggingen.