Vi som bor på Nordre Jarlsberg Brygge

 

Møt noen av beboerne. Vil du vite hvordan det er å bo her, er det dem du skal høre på.

Vi ønsker oss flere hyggelige naboer

Inger Lill og Tony lever ikke akkurat noen A4-tilværelse. Tony er en av landets ytterst få trenere for sprangryttere og er på farten i inn- og utland hele året. Inger Lill reiser land og strand rundt og besøker gullsmeder med en stor smykkekolleksjon. (Og ja, vi har lovet å ikke røpe bilnummeret hennes).

Man skulle kanskje tro at folk med så hektiske liv ville velge å bo så nær en flyplass eller en storby som mulig, men Inger Lill og Tony har valgt annerledes. I mai 2017, på den tiden når Kyst-Norge kanskje er på sitt aller vakreste, flyttet de inn i splitter ny leilighet på Nordre Jarlsberg Brygge. Vi er rett og slett nødt til å spørre hvorfor i all verden? De ser på hverandre og ler, trekker pusten, og så kommer det på løpende bånd.

 

Inger Lill først, på en dialekt som avslører oppvekst noen titalls mil lenger sør enn Sandebukta. ”Først og fremst var det utsikten, sjøen og naturen. Vi var her på visning og falt pladask. For meg var det nesten som å være tilbake på Sørlandet.”

Tony følger opp: ”Jeg, som kommer fra Sandefjord, fikk noe av den samme følelsen som Inger Lill, og vi brukte bare noen dager på å bestemme oss. Vi skjønte fort at her kunne vi virkelig koble ut etter hektiske reisedøgn, lade batteriene og nyte tilværelsen. Vi har utsikt over sjøen og båthavna, vi har sol på terrassen hele ettermiddagen og kvelden, dessuten er terrassen så stor at den gir oss et ekstra rom hele sommeren.”

Inger Lill fortsetter med å fremheve området, med flotte muligheter for aktiv fritid. Hun løper, går på ski og bruker brygga og stranda hele sommeren. ”Og når du bor mindre enn 15 meter fra vannkanten, blir det jo noen nattbad også i løpet av sesongen,” ler hun. Tony vil også nevne de nære omgivelsene. ”Alt er veldig forseggjort og oser av kvalitet, både bygningene og uteområdene. Miljøskapende møteplasser med rennende vann og beplantning, trivelige gangstier og et flott bryggeanlegg gjør det ekstra hyggelig å bo her. Gode naboer har vi også.”

 

Møt Olav Marius. NJB-beboer siden 2011.

Olav Marius Andheim er snart 19, bor i nr 109, er nettopp ferdig med videregående og spiller fotball i Sande SK.

Hva han synes om å bo på Nordre Jarlsberg Brygge?
”Kul leilighet med fin terrasse og utsikt over båthavna, kort vei til stranda. Joda, her er det fint. Og aller best er det om sommeren.” 

Vi får imidlertid en mistanke om at det ikke bare er sjøen og utsikten som gjør utslaget for Olav Marius. Eller? 
”Sjø og sol og utsikt er bra det. Men vi flyttet hit for mer enn åtte år siden, og du går jo ikke og tenker på utsikten hver eneste dag. For meg er det like viktig med kort vei til fotballtrening og kompiser i nabolaget. Vi trener for det meste på anlegget ved Sandehallen som bare ligger ti minutters  sykkeltur unna. Her er det fine forhold mesteparten av året. Om vinteren trener vi i delvis ute og delvis inne i Sandehallen. Sande SK er en utrolig bra klubb, godt miljø og fine treningsmuligheter. Og så er det jo litt kult at laget gjør det bra, da. Jeg spiller på A-laget og juniorlaget, og akkurat nå ligger vi helt i toppen av tabellen.”

Og skolen, den ligger kanskje ikke like nært?
”Joda, Sande videregående ligger ved siden av hallen omtrent, det er ikke noe problem. Så når jeg kommer hjem fra skolen, kan jeg gå rett ned på stranda og ta et bad om jeg vil. Det er det ikke alle i klassen min som kan.”

Så alt i alt?
”Jeg tror Nordre Jarlsberg Brygge er det fineste stedet vi har bodd, enkelt og greit.”