Skip to main content

Bor seg til ekstra energi på brygga.

Ove Andheim er en veteran på Nordre Jarlsberg brygge og stortrives i rollen. «Jeg var av de første som flyttet inn i det første bygget,» sier han. «Siden har jeg sett brygga utvikle seg på alle kanter og alle måter, fra veldig bra til enda bedre».

Kong vinter anno 2023´var av det standhaftige slaget, men det ser endelig ut til at han har mistet grepet. Solen varmer, måkene skriker og lyden av bølgene er som reklame for et kurs i mindfulness. Avstanden fra Oves veranda og ned til sjøen kan måles i plommestenkast, her dupper båtene side om side ved flytebryggene og det blir stadig vanskeligere å tro at dette faktisk er et boligområde for helt vanlige mennesker. Som bekrefter det stadig flere oppdager – det er utrolig hvilke bokvaliteter du kan oppleve hvis du er villig til å bosette
deg et lite stykke unna byen.

«Jeg har jobbet i Drammen i mange år», forteller Ove, «og bodde der i mange år også, enebolig i et klassisk byggefelt. Da jeg kom over dette prosjektet kjøpte jeg leiligheten usett, kvalitetene tikket av på mange av boksene. Den første gangen jeg kom inn i leiligheten min er spikret i minnet, jeg gikk inn i stuen og åpnet dørene til verandaen. Utsikten, sjøen, solskinnet – jeg tror det er vanskelig å flytte fra noe sånt når du først har opplevd det, alt du får her er vanskelig å gi avkall på. Med årene har jeg sett brygga vokse rundt meg, og etter hvert som boligene har blitt mer allsidige har bomiljøet blitt det samme. Det blir stadig mer variasjon og spredning i alderen på folkene som bor her, flere og flere unge som flytter inn. Vi har egen barnehage og Kiwi-butikk. Det har gjort livet lettere for veldig mange».

Omgivelsene betyr mye

Ove har alltid kombinert et svært hektisk og krevende yrkesliv med full gass på hjemmefronten. Og her har leiligheten på Nordre Jarlsberg Brygge spilt en sentral rolle.

«Jeg liker å være aktiv», fortsetter han. «Jeg har sittet i velforeningen og sameiestyret, vært trener for fotballaget og har nettopp startet Sande Jazzfestival. Glad i å engasjere meg i bygda. I tillegg har jeg en jobb i reklamebransjen som krever mye, der skal det alltid skapes noe.

Leiligheten min har blitt veldig viktig for å få dette til å fungere. Her får batteriene mine hurtigladet seg, utsikten, sjøen, lydene av natur – det er få timer som skal til før jeg har fått senket skuldrene, fått mer energi og er klar for ny giv. Omgivelsene betyr også mye. Jeg prøver å få trent flere ganger i uka og kan begynne rett på utsiden av døra, trappene er perfekte for en kjapp kondisjon- og styrkeøkt. Og ønsker jeg mer har jeg alt i superkort avstand, både trening og turer. Svømming, sykkel, ski, løping, rusle i skauen, fisketurer, båtliv – jeg hadde båt en stund, men har byttet den ut med kajakk. Hvis du er glad i å røre på deg, har et liv på brygga alt du trenger. Og jeg tror et liv med så mange flotte muligheter og aktiviteter rundt deg gjør noe med hue ditt, du får glade impulser og dette vil prege naboskapet positivt. Jeg kan ikke skjønne noe annet», avslutter en kronisk travel Ove Andem. En mann som åpenbart har tatt ordtaket Carpe Diem – grip dagen – på ramme alvor. Og har funnet et helt perfekt sted å gjøre det på.